Предложението, което бе внесено от народните представители Бойко Борисов, Делян Пеевски, Рая

...
Предложението, което бе внесено от народните представители Бойко Борисов, Делян Пеевски, Рая
Коментари Харесай

Парламентът реши, че МВР ще охранява центровете за бежанци

Предложението, което бе внесено от националните представители Бойко Борисов, Делян Пеевски, Рая Назарян, Анна Александрова, Теменужка Петкова, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Ертен Анисова, беше гласувано без спор в зала.

Въпросът за защитата на бежанските центрове беше издигнат след два случая с мигранти, единият в центъра на столицата. Тогава беше извикан за чуване вътрешният министър Калин Стоянов.

До момента защитата на центровете се осъществяваше от частни компании. 

Преди гласуването на първо четене на предлагането в средата на март от ГЕРБ-СДС оповестиха, че в българското общество има терзание и за националната сигурност пари не би трябвало да се пестят. Ако има неточности през годините, не би трябвало да се жалят пари, обявиха те и показаха, че в случай че един законопроект е добър, би трябвало да се поддържа, без значение кой го внася.

Според партията на Борисов Държавната организация за бежанците (ДАБ) е в неспособност да овладее обстановката, мизерните условия в центровете са видни. 

В същото време преди седмица жители на Харманли за следващ път желаеха закриване на локалния Регистрационно-приемателен център (РПЦ) за мигранти, като излязоха на протестно шествие. Според протестиращите бежанците се събират на тумби в градинките, закачат младите девойки, подсвиркват им, вършат им знаци. Заради обстановката доста живущи в Харманли избират да изоставен града.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР